Microsoft Windows 8 ile Deplasmana Çıkıyor

İspanya’nın Barcelona kentinde devam eden Mobil Dünya Kongresi(CES) 2012’nde Microsoft yeni işletim sistemi Windows 8’i tanıttı.

Yeni Windows’u incelersek yeni Windows’un masaüstü bilgisayarların yanı sıra tablet bilgisayarları da hedeflediğini görebiliyoruz.

Dünya’nın en yaygın işletim sistemi olan Windows platformu görüntü olarak değişse de kullanım mantığı açısından Windows 95’ten beri köklü bir değişikliğe gitmemişti. iOS ve Android tabletlerin büyük bir satış oranına ulaşması Microsoft’u da harekete geçirdi.

Tabiri caizse 40 yıllık Masaüstü işletim sistemi deplasmana çıktı ve tablete girdi. Burası yeni şekillenen ve hatta 2016’da masaüstünü geçmesi beklenen bir yer. Microsoft bu hamle ile masaüstü ve tableti özleştirmiş oluyor. Ancak bu yeni pazarda Google ve Apple çok güçlü. Olası bir yenilgi, Microsoft’a çok pahalıya mal olabilir.

Tarih tekerrürden ibarettir derler. Microsoft, Apple’dan yıllar önce ilk grafik arayüzlü masaüstü işletim sistemini üretmişti. Sonra Microsoft yaptığı anlaşma ile kullanım hakkını Apple’dan almıştı. Zaman geçti Apple bu sefer kullanılabilirlik adına büyük adım attı ve iOS’u üretti. Tarih yine tekerrür etti ve Microsoft yine Apple’ın peşinden gitmeye devam etti.

Yine tarih tekerrür edecekse sonuçlara bakarsak Microsoft’u iyi günler beklemiyor olabilir. Bu konuyla ilgili uzun zaman önce bir yazı hazırlamış ama eksik olduğundan yayınlamamışım. Bugün görüyorum ki dediklerimiz çıkıyor. Yine bundan bir süre önce bu yazımızda anlattığımız günler geliyor…


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: